BARÇA

El Barça goleja el Madrid CFF (8-0) i té la lliga a tocar

Si dissabte guanyen a Granada, les blaugrana sumaran el seu cinquè títol consecutiu

Francesc LatorreActualitzat

El Barça pot guanyar tres títols en quatre setmanes i avui ha fet el primer pas per a fer-ho possible. L'equip que entrena Jonathan Giráldez ha derrotat el Madrid CFF en el partit que va quedar ajornat de la jornada 25 de Lliga. El Barça ha golejat per vuit gols a zero i amb aquesta victòria es queda a un sol pas de revalidar el títol. De fet, si dissabte guanyen a Granada, seran ja campiones de manera matemàtica.

Després de l'esforç de Stamford Bridge, Giráldez ha dissenyat un onze inicial ple de rotacions en el qual només ha repetit Patri Guijarro respecte al que es va veure a Londres. La mallorquina, per cert, ha arribat avui als 300 partits oficials amb la samarreta culer.

Precisament Patri ha tingut les dues primeres ocasions per encetar al marcador, primer amb una rematada d'esperó que ha tret Camila sota pals i després amb un xut llunyà que ha sortit desviat. El monòleg blaugrana, però ha tingut premi ben aviat i Alèxia ha encetat el marcador en el minut 7. Una combinació al primer toc entre Patri, Clàudia Pina i la mateixa Alèxia ha acabat amb el primer gol del partit.

El segon ha arribat en el minut 15 i l'ha fet Mariona Caldentey amb un xut des de fora de l'àrea. Ana González ha tocat la pilota en el seu intent de desviar-la, però ha acabat introduint-la al fons de la seva porteria. Amb l'estadi Johan Cruyff convertit en una festa, Clàudia Pina ha fet el tercer a la mitja hora de joc després d'una combinació amb Alèxia dins de l'àrea visitant.

La piconadora culer encara ha tingut temps de fer-ne dos més abans del descans. En el minut 44, Vicky López ha resolt en una acció de gran qualitat una assistència magnífica de Mariona Caldentey, que ha superat per dalt la defensa blanca. I en l'acció immediatament posterior, Esmee Brugts ha fet el 5-0 amb un xut al primer pal després d'una precisa passada d'Alèxia.

El panorama del partit no ha canviat a la segona part i tot just començar Marta Torrejón ha fet el sisè del seu equip. En aquesta ocasió, de cap i a la sortida d'un còrner servit per Alèxia Putellas. La mateixa Torrejón ha fet el setè al minut 86, i altra vegada de cap. Gran centrada de Brugts i impecable rematada de la maresmenca.

El marcador l'ha tancat Ona Batlle ja en temps de descompte. Xut ras amb l'exterior, gran gest tècnic, per fer inútil l'estirada de Paola Ulloa. El Barça continua invicte a la Lliga, havent cedit només un empat contra el Llevant.

Un total de 5.200 aficionats han vist el partit en directe a l'estadi Johan Cruyff. Molt bona entrada per veure en directe a les flamants finalistes de la Champions.