Pedro Rocha amb la Supercopa d'Espanya 2024
Pedro Rocha amb la Supercopa d'Espanya 2024 (Europa Press)
Futbol

Qui entregarà la Lliga al Barça: Rocha anirà a Madrid però no al Johan Cruyff

El president de l'RFEF addueix a una qüestió personal ineludible per no entregar el títol de Lliga al Barça femení, sí que anirà, en canvi, diumenge a Valdebebas per fer l'entrega al Madrid masculí

Redacció Esport3Actualitzat

El president de l'RFEF, Pedro Rocha, no entregarà al Barça el trofeu de campiones de la Lliga F, segons ha avançat Onda Cero i ha pogut confirmar Esport3. El Barça celebrarà la Lliga aquest divendres en el partit contra l'Athletic Club a l'estadi Johan Cruyff. Pedro Rocha sí que assistiria a l'entrega del títol del Reial Madrid masculí, a porta tancada diumenge, a la ciutat esportiva de Valdebebas.

L'entrega del trofeu la farà el president de la Federació Espanyola de Futbol, Joan Soteras, en qualitat de vicepresident de l'RFEF. Fonts federatives expliquen que, tot i l'absència de Rocha, que inicialment tenia previst assistir al Johan Cruyff, ha volgut prioritzar que les jugadores blaugranes puguin celebrar el títol davant de la seva afició.

El Barça aixecant la Lliga 2022-2023 (FCB)

El simbolisme de l'entrega de trofeus

El creixement de les seccions femenines de futbol ha anat acompanyat de la progressiva millora del protocol i la visibilitat a l'hora d'entregar els títols. No cal anar gaire enrere per veure com les campiones d'Europa, el Barça, s'havien d'agafar elles mateixes les medalles després de guanyar la Supercopa d'Espanya. Era el 2023, en aquell moment amb Luis Rubiales com a president de l'RFEF.

Aquest 2024 la cosa va anar diferent, i va ser Pedro Rocha qui va entregar les medalles a les jugadores del Barça, guanyadores de la Supercopa.

Amb la Lliga també hi va haver un canvi: Luis Rubiales va entregar a Alèxia a la llotja del Johan Cruyff la Lliga de la passada temporada 2022-23. Seguint aquest precedent, Pedro Rocha, relleu de Rubiales a l'RFEF, seria la persona que a priori hauria d'entregar el trofeu. Rocha, que va ser proclamat president de l'RFEF a l'abril, va ser citat a declarar com a investigat en el mateix cas de corrupció que esquitxa Rubiales.

Per tot plegat, el simbolisme de l'entrega de la copa de la Lliga ha captat l'interès. Perquè el simbolisme d'aquestes escenes, que concentren totes les mirades, són bàsiques per a la professionalització del futbol femení.

Amb el pòquer a tocar

Aquest dijous les jugadores del Barça s'han fet la foto oficial d'un equip que, com el mateix compte del club ha indicat, pot aconseguir un "pòquer històric".

Tenen davant la final de la Copa de la Reina el 18 de maig, la final de la Champions a San Mamés el 25 de maig, i ja tenen al sac la Supercopa i la Lliga, que aixecaran aquest divendres. L'entrega del trofeu i les celebracions es duran a terme en el postpartit del Barça-Athletic. 

Anar al contingut