Catalunya Ràdio

En directe: iCat
Música

Albert Jordà / 'Cançons visibles'

Right Here Right Now, 2014
Pop d'autor

Lluís Gendrau
'Quan tot està per fer' és la cançó que obre el tercer disc del bandautor tarragoní Albert Jordà, 'Cançons visibles', un al·legat a favor de la vida optimista i un clam il·lusionat al fet de tornar a començar. Jordà prové de l'escena underground  i es va donar a conèixer liderant la banda pop Papa:Noes.
 
El pioner Jordà somnia en aquest àlbum, immers en la teoria del "viure i riure", defugint el registre pessimista que havia planat fins ara sobre 'La vida esclarta quan es para el temps' (2011) i 'Mal temps sobre el mar' (2009). Les cançons es fan visibles com si emergissin a la superfície de l'aigua a la recerca d'oxigen, un nou horitzó lluminós i excitant.
 
La transformació cap a la perceptibilitat sonora la materalitza la producció de Marco Morgione (Linn Youki, El Guincho, Delorean, Za!), a més de la participació dels cantants Pol Cruells i Xavi Moyano. Les bases de pop melancòlic i atmosfèric de temes com 'Arbre monumental' o 'Tan fràgil' descriuen paisatges nostàlgics, però amb les finestres obertes cap a l'esperança.

Altres notícies