Catalunya Ràdio

En directe: iCat
Música

Aldrin y Collins / "Volador Trueno"

Brave Coast, 2015
Pop-rock

Lluís Gendrau 
El quintet barceloní d'indie-rock presenta un segon àlbum explosiu, enregistrat i produït als estudis Wheel Sound de Cerdanyola del Vallès per Txosse Ruiz. La mescla i masterització han estat a càrrec del cantant i guitarra de la banda, Gerard Batllori, que practica una elaborada instrumentació i defensa una producció pròpia artesanal més atronadora i rabiüda que mai.
 
L'espina dorsal de "Volador Trueno" apunta guitarres psicodèliques que esclaten en cadascuna de les fantasioses lletres, en un símil amb els coets de focs artificials. I podria ser que A&C fossin fans del manga, sobretot després d'escoltar la sonoritat imperial d''Hiroo Onoda' dedicada a l'oficial d'intel·ligència de l'armada japonesa, i així també ens podem referir al jutsu del déu del tro que va inventar Senju Tobirama, i que permet enlairar-se i teletransportar-se a una velocitat increïble.
 
Tal com van fer amb el primer disc, "La vocación optimista" (2013), la desena de cançons reminiscència astronàutica es completen amb un únic tall en català. Si al seu debut va ser el clam d'aire oníric 'Somiatruites', en aquesta ocasió és la crònica personal d'una relació hiperventilada a 'La simpàtica'.
 
Més enllà de l'anècdota declaratòria -com la que narren a l'electritzant "Domingo pasta"- Aldrin y Collins reivindica intensitat, sentiment i melodia en un treball que flueix com una teràpia pel rock alternatiu de la dècada passada.

Altres notícies