Catalunya Ràdio

En directe: iCat

HISTÒRIA

Amb la voluntat de promoure el consum cultural del país i d'enriquir l’escena musical independent, iCat fm va néixer el 22 d’abril del 2006 i era la primera emissora de Catalunya Ràdio pensada per ser escoltada per ràdio i per Internet, amb accés a la carta i cinc canals en emissió exclusivament online.

Des dels seus inicis, la pàgina web ha format part de la naturalesa d'iCat, sempre interessada en les possibilitats de la xarxa i a oferir un valor afegit als continguts en emissió que li ha merescut diferents premis al llarg de la seva trajectòria.

L'any 2006 va ser reconeguda amb el Premi Ciutat de Barcelona pel seu caràcter innovador, seguit d'un Premi Internet Global Congress (2007), el Premi Nacional de Radiodifusió, Televisió, Internet i Telecomunicacions del Departament de Cultura (2007), el Premi Ràdio Associació (2007), la Menció d'Honor en l'apartat de ràdio per a iCat fm en els coneguts com els Oscars d’internet Webby Awards (2008) i, finalment, un Eppy Award al millor portal de ràdio.

El web iCat.cat ha estat, per tant, un dels principals signes d'identitat, un element diferenciador que l'1 d'octubre del 2012, després de deixar l'FM, va assumir el paper protagonista de l’emissora a l'hora de potenciar l'escolta online i totes les facilitats que permeten les aplicacions per a smartphones i tauletes.

L'any 2013 iCat.cat reneix amb un nou portal web que combina la garantia musical de l'emissora amb una extensa finestra cultural, que va més enllà del mateix canal per convertir-se en un proveïdor de continguts.