Així és la nova gira d'Oques Grasses per presentar el disc "Fruit del deliri"

Davant 7.000 persones, els osonencs han tornat als concerts de gran format després d'una primera posada en escena a Batea

RedaccióActualitzat

Ple absolut al Palau de Fires de Girona en el concert d'Oques Grasses. Els osonencs hi han presentat el seu nou disc, "Fruit del deliri", un àlbum amb 12 temes que transiten per l'amor i el desamor, la infantesa i l'edat adulta, i que barregen tota mena d'estils mantenint l'essència característica del grup.

Després de la publicació del disc fa dues setmanes i d'una primera posada en escena la setmana passada a Batea, Oques Grasses han aterrat a Girona en el marc del Festival Strenes. 

El concert, que feia setmanes que havia exhaurit les entrades disponibles, ha començat amb l'actuació de Mama Dousha com a teloner. "Estic living, gairebé em ve més de gust veure el concert d'Oques que fer el meu", afirmava l'artista barceloní, que ha presentat alguns dels temes recollits en els seus dos primers EP's.

A continuació, era el torn d'Oques Grasses, que obrien el seu espectacle amb "Molta tralla", un dels temes nous, i seguien amb peces de discos anteriors com "Elefants", "Plora i riu" o "Petar-ho". La segona cançó del nou treball ha estat "Gossejar", seguida de "Com el dia i la nit", que interpreten junt amb Julieta.

Així, i davant de 7.000 persones, els osonencs tornaven als concerts de gran format. "Tenim ganes de retrobar-nos amb la gent, de veure com vibren amb les cançons noves", assegurava Josep Montero, cantant del grup, abans de començar. 

Oques Grasses arranca la gira de presentació del seu nou disc 'Fruit del Deliri'
L'espectacle ha exhaurit les 7.000 entrades que s'havien posat a la venda (ACN/Ariadna Reche)

I entre el públic hi havia molta expectació. "Jo vaig anar al Palau Sant Jordi quan van acabar i, esclar, des d'aquell moment que no els veiem", assegurava la Jana Moreno, que arribava dues hores abans per estar ben a prop. Igual que en Marc Punsola, que afirmava haver escoltat "en bucle cada dia" el nou treball "i realment és molt xulo".

"Són molt especials, ens alegren els dies, les seves músiques són espectaculars", apuntava la Natàlia Soler, també seguidora del grup.
 

Més de cinc milions de reproduccions en una setmana

De fet, la presentació en concert de "Fruit del deliri" s'esperava amb candeletes després de la gran rebuda que ha tingut el disc. Va sumar més de cinc milions de reproduccions en la seva primera setmana a les plataformes i ja és el tercer a la llista de discos més venuts a l'Estat.

"De portes endins és estrany quan estàs fent un disc, tu saps si a tu t'emociona, però fins que no el treus cap a fora, hi ha dies de tot, dies que penses que estàs fent alguna cosa guapa, dies que no ho tens clar", explicava Montero.

Tot i això, el cantant del grup assegura que la resposta de la gent "ha estat espectacular"

Oques Grasses arranca la gira de presentació del seu nou disc 'Fruit del Deliri'
El nou espectacle d'Oques Grasses aposta per la potència lumínica i d'imatge (ACN/Ariadna Reche)

L'àlbum, que també ha estat aclamat per la crítica, ha suposat un gir en la tonalitat habitual del grup osonenc, que introdueix els sintetitzadors i deixa de banda els instruments de vent. Així ho explica Montero:

"Penso que l'essència que tenim és que sempre hem fet el que hem volgut, i amb aquest disc em sento que és la vegada que més ho hem fet."

"A vegades que hi hagi tanta resposta i tanta expectativa et pot com limitar una mica", apuntava. Tot i que el cantant afegia que "el més guai de fer música, el més guai de crear, és fer el que et surt i fer-ho com et surt sense preocupar-te més del compte del que puguin dir".

Finalment, el nou espectacle dels osonencs ha culminat --després de prop de dues hores-- amb un dels temes més aclamats de la seva trajectòria: "La gent que estimo".

La gira del grup per aquest 2024 recorrerà festivals d'arreu del país, com el Cabró Rock (Vic), Canet Rock (Canet de Mar), Cruïlla (Barcelona), Empordà Music Festival (la Bisbal d'Empordà) o Sons del Món (Roses).

 

ARXIVAT A:
Cultura
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut