Joan Barril i Joan Ollé tornen a instal·lar la seva "Illa del tresor" al 33. En aquesta edició els acompanyarà l'escriptor Sergi Pàmies. Si menges una llimona sense fer ganyotes és l'últim llibre d'un autor tan lapidari com sovint hilarant. Aquest dimarts a L'illa, Pàmies ens revela detalls de la seva infantesa a la perifèria de París, reflexiona sobre l'entorn polític, l'esport, la paternitat i ...
Té com a objectiu principal oferir "el que al llarg de la setmana veu l¿espectador, però no sap que veu". L'espectador veu coses que no sap que veu. L¿objectiu de "l¿illa del tresor" és dotar d¿intenció poètica, mitjançant la paraula, la música, la imatge o el silenci, totes aquelles coses que es creguin oportunes i que hagin vist la llum- ja que sigui de l¿actualitat o de la mirada dels presentadors- al llarg de la setmana.
El programa s'ocupa del perfeccionisme i l'autoexigència, en el tennis i en la vida. Un excés de perfeccionisme ens pot portar a la paràlisi i a la frustració. Quin sentit té demanar a les coses o a les persones que siguin perfectes? En parlem amb Toni Nadal, oncle i exentrenador del tennista Rafael Nadal. Segons Toni Nadal, la perfecció no existeix, i no va ser mai l'ideal que va perseguir el se...
Les aigües gelades del Ter han anat perdent bona part de la puresa al llarg del seu camí. Però el riu encara és viu. En aquest segon i últim capítol dedicat al Ter viatjarem de Manlleu cap a Roda de Ter i els embassaments de Sau i Susqueda, per continuar riu avall fins a Bescanó, Girona, Sant Julià de Ramis, Flaçà i Torroella de Montgrí. Al llarg del recorregut veurem com fa indústria, història i ...
En Martí Boada recorrerà la zona de les Gavarres, per explicar-nos les particularitats de les alzines sureres. Coneixerem l'Eloi Madrià, un bosquerol que fa més de 30 anys que pela alzines sureres. Visitarem les empreses Francisco Oller i Corcho del País, on assistirem a tot el procés del suro: des de la pela dels arbres fins a l'elaboració de taps de vi i cava. Coneixerem el Jean Pierre Soler, un...
Amb empenta, esforç i sense pors, tres joves tiren endavant els seu negocis que han començat de zero.
L'"Afers exteriors" demostrarà què és possible entrar a Corea del Nord i parlar català amb una certa normalitat. Miquel Calçada es desplaça fins a Pyongyang per aprendre a cantar en coreà en companyia d'Alejandro Cao de Benós de Les i Pérez. Ell és l'únic delegat del govern de Corea del Nord a l'estranger que no és coreà i el que ens ensenyarà el bo i millor d'aquest país.
Què en queda, de la Grècia clàssica bressol de la cultura occidental? Per respondre a aquesta gran pregunta, Miquel Calçada se'n va a Grècia. Amb un hel·lenista de Figueres pujarà a l'Acròpoli d'Atenes per contemplar de prop el Partenó i també les vistes de la ciutat. Anirà fins a Levàdia, a la que va ser una casa okupa dels almogàvers, i finalment buscarà la pau i la tranquil·litat d'un petit poble anomenat Kyparissi.
La bona qualitat del fuet i el pernil dolç català és admirada fora de les nostres fronteres i arriba a llocs com Letònia i Itàlia. Xavier Albertí i Jordi Bernardo ens ensenyaran els secrets de l'elaboració del pernil dolç i el fuet respectivament. Primer viatjarem a Milà, per veure com l'arquitecta Ilaria Corvino recorda les bones experiències a Barcelona amb un sopar entre amics amb pernil dolç. ...
El programa comença des de les alçades per sobrevolar la zona volcànica i, més tard, trepitjar-la. Visitarà la Fageda d'en Jordà, la cooperativa, el museu dels Sants, el Parc de Pedra Tosca dalt d'un burro català, farà formatges artesans a Cantonigròs, provarà una burricleta i coneixerà els ciutadans del poble més estimat d'en Martí i Pol.
Avui creuarem per primer cop la frontera de les Terres de l'Ebre. I per fer-ho començarem a Reus, passejant en vespa pels seu nucli antic, i aprenent com es pren el vermut a la manera tradicional. Seguirem en vespa fins a Riudoms, què és on diuen que va néixer Antoni Gaudí... O potser no? Bé, després ho esbrinarem... I arribarem a Cambrils, on se'ns gira feina marinera: primer, a la llotja ajudant...
En aquest segon capítol de la Cerdanya, la reportera Eva Clausó Estival anirà d'excursió als llacs de Meranges on disfrutarà d'unes vistes d'infart. Rovellons no en trobarà, però gent per explicar històries tanta com volgueu. Després anirà al poble de Meranges on l'Elies, un veí del poble, la portarà a una presó molt especial amagada sota el campanar. Amb la Montse descobrirà perquè en aquest pob...
La M.A.T., o línia de Molt Alta Tensió, té com a objectiu unir la península ibèrica amb la resta d'Europa per una línia elèctrica de 440.000 volts que travessa l'Empordà i els Pirineus. És una infraestructura envoltada d'una gran polémica.
La reportera Anna Lasaga proposa una ruta turisticocientífica per l'Albufera i assisteix als esforços per recuperar, a partir de llavors antigues, una planta aquàtica extingida a causa de la contaminació de les aigües. L'Albufera és, juntament amb Doñana i el Delta de l'Ebre, un dels aiguamolls amb més presència d'ocells aquàtics. Unes 250 espècies d'ocells s'aturen o nidifiquen en aquest parc na...
La Fina sempre havia pensat que era despistada i desorganitzada i sempre li havia costat més que als altres estudiar. Va arribar a pensar que era tonta. Als 40 anys va saber que tenia el trastorn per dèficit d'atenció, el TDAH, una malaltia neuropsiquiàtrica que s'inicia en la infantesa i sol ser crònica. El mateix li passa al Xavier Vela, esportista d'elit i hiperactiu. Tant en el seu cas com en ...
Fem una sara tradicional, tot i que li canviem el color: fem una sara morena
Recuperem un clàssic del receptari basc i fem, a la nostra manera, una porrusalda
La carn madurada és aquella que després de passar per l'escorxador ha estat uns dies en una cambra de maduració. Té un gust una mica més fort i és més melosa. En Marc ens la cuinarà amb crosta i així la tindrem cruixent per fora i tendra per dins. A més, aprofitarà l'ocasió per viatjar fins a Avinyó, on maduren la carn de porc ral.
Els plats tradicionals tenen fama de ser menys vistosos, però no sempre és així. Els farcellets de col és una manera molt típica de preparar la col i alhora és ben fotogènic
Gratinar la coliflor és molt habitual. Avui fem aquesta recepta, coliflor gratinada.
Els flams són com les croquetes. Són boníssims i es poden fer de moltes coses. En Marc Ribas els fa de torró.
En Marc Ribas fa un plat de cassola, a mig camí entre la cuina catalana i la cuina marroquina: pollastre guisat amb fonoll.
"El gran dictat", un concurs presentat per Òscar Dalmau, que s'emet de dilluns a divendres, a les 20.20. El protagonista, el català actual, el que es parla al carrer. El concurs, que combina els coneixements de català amb l'entreteniment, és, en paraules del seu presentador, "el concurs que ens vol ajudar a tots plegats a destrossar una miqueta menys el català". "El gran dictat" busca la participa...
"El gran dictat", un concurs presentat per Òscar Dalmau, que s'emet de dilluns a divendres, a les 20.20. El protagonista, el català actual, el que es parla al carrer. El concurs, que combina els coneixements de català amb l'entreteniment, és, en paraules del seu presentador, "el concurs que ens vol ajudar a tots plegats a destrossar una miqueta menys el català". "El gran dictat" busca la participa...
Quina és la fórmula per mantenir un pes correcte i saludable? Al QQCi... coneixerem quins són els aliments i les pautes indispensables per seguir una bona dieta i controlar el pes, i confeccionarem una cistella de la compra ideal.
Que el sonso sigui un peix menut vol dir que és un aleví? El sonso es menja fregit a la Mediterrània des de fa segles. Però ha estat a punt de desaparèixer del nostre menú perquè a Brussel.les es pensaven que era un peix petit i, per tant, il.legat.Espantats, els pescadors van buscar els científics del CSIC per demostrar que el que ells capturen són peixos de talla petita, però madurs. Es crea un ...
Amb l'Annabel Candy, australiana, visitarem Montserrat i Núria. I a Barcelona, la Ivana Miño la portarà la Pedrera i a l'Anella Olímpica. Acabarà el viatge al Carnaval de Vilanova.
Heu vist sortir el sol a les portes del desert més gran del món? Us heu retrobat amb la infància al cim d'una muntanya? Heu viatjat fins al segle XII per un laberint de 10.000 carrers? Heu ballat mai la música que hipnotitza les serps? No? Doncs prepareu-vos perquè avui farem un dels viatges més suggestius i inspiradors de tots els que hem fet en aquest programa: una ruta per un país divers i comp...
«Un guarda de refugi dels Pirineus» ens presenta una història d'amor entre un home i una muntanya, la Pierre Saint Martin. És una història que va començar fa més de quaranta anys en una vall veïna. Als seus 62 anys, Jean Hourticq, és tot un representant de la història d'aquesta regió, la del Lapiaz més gran d'Europa, un territori calcari de relleu accidentat i gorgues profundes. Aquest home de mun...
La reportera Eva Clausó Estival descobrirà en aquest capítol qui és la bruixa del Pamano a Instagram i esbrinarà alguns secrets de les plantes remeieres. També anirà a visitar el David, un jove del poble que forma part d'una família de pastors, ell n'és la tercera generació. Li ensenyarà el "Mamadú", el rei del ramat d'ovelles de casa seva, que és l'atracció de tots els que el veuen per primera ve...
La Clàudia Bellera viu a Caregue al Pallars Sobirà. Han hagut de passar catorze generacions, perquè una dona ostenti el títol d'hereva de Casa Bellera. La reportera Eva Clausó Estival l'anirà a visitar per descobrir més coses de la història d'aquesta família. Després pujarà fins al Santuari de la Mare de Déu de la Muntanya, el símbol de la Vall d'Àssua, on demanarà un desig. I acabarà l'aventura v...
El casament és la celebració més gran de la seva vida, i en Fursyam i la Vivienna, uns nuvis malais de Singapur, han convidat 1.500 persones a compartir la seva felicitat! Però com els alimentaran a tots? El xef Rohaizat ha convidat la Greta a acompanyar-lo durant els preparatius del banquet de noces, per ensenyar-li com es du a terme aquesta tasca extraordinària. I, per afegir-hi encara un repte més, al lloc del casament no hi ha cuina!
La Greta va al barri xinès de Bangkok a veure el Festival Vegetarià de nou dies que hi té lloc. Com s'ho fan, les innombrables botigues de fideus, parades al carrer i restaurants, per canviar els seus plats de carn habituals per una vertiginosa varietat de plats totalment vegetarians? Les impressionants desfilades i l'ambient sorollós i acolorit del Festival el converteixen en una experiència realment estimulant per al cos i l'ànima.
Hi ha una roca que només triga unes hores a formar-se. Prové de les entranyes de la Terra i neix de la fúria dels volcans. Modela unes formes tan abruptes en el paisatge que ha originat llegendes increïbles i de vegades fins i tot ha decidit el curs de la història. Es pensa que fins i tot hi podria haver nascut la vida. Aquesta roca és basalt.
"El gran dictat", un concurs presentat per Òscar Dalmau, que s'emet de dilluns a divendres, a les 20.20. El protagonista, el català actual, el que es parla al carrer. El concurs, que combina els coneixements de català amb l'entreteniment, és, en paraules del seu presentador, "el concurs que ens vol ajudar a tots plegats a destrossar una miqueta menys el català". "El gran dictat" busca la participa...
A la segona etapa del recorregut pel Segre, ens endinsarem en el territori del Segre Mitjà des del primer pantà, el d'Oliana, i arribarem fins a Alòs de Balaguer. La ruta que farem per camps de regadiu, infraestructures hidràuliques, camins de ribera, camps de secà, patrimoni cultural i arquitectònic de pobles i despoblats serà una interessant visita pel mosaic que configuren aquestes comarques.
"Pastors i ramats, un món que se'n va", és una sèrie de 15 capítols protagonitzada per pastors i pastores que, al llarg del nostre país, treuen a pasturar cada dia el seu ramat. Malgrat fer la mateixa feina, cada pastor és un món, una forma particular de relacionar-se amb el ramat, un mosaic de veus i gestos units per l'estimació pels animals. I també un conjunt de converses amb persones que són a...
"Pastors i ramats, un món que se'n va", és una sèrie de 15 capítols protagonitzada per pastors i pastores que, al llarg del nostre país, treuen a pasturar cada dia el seu ramat. Malgrat fer la mateixa feina, cada pastor és un món, una forma particular de relacionar-se amb el ramat, un mosaic de veus i gestos units per l'estimació pels animals. I també un conjunt de converses amb persones que són a...
"Pastors i ramats, un món que se'n va", és una sèrie de 15 capítols protagonitzada per pastors i pastores que, al llarg del nostre país, treuen a pasturar cada dia el seu ramat. Malgrat fer la mateixa feina, cada pastor és un món, una forma particular de relacionar-se amb el ramat, un mosaic de veus i gestos units per l'estimació pels animals. I també un conjunt de converses amb persones que són a...
Entrevista al tenor Josep Carreras. Entrevista a Lluís Colet, guanyador del rècord Guinness de parlar 24 hores seguides del Barça. Actuació de Laura Simó. El personatge del Palomino comenta el naixement del fill de la infanta Cristina.
Amb motiu del centenari de les excavacions d'Empúries, TV3 presenta un programa especial d'Històries de Catalunya.
XAVIER BENGUEREL El 1987, TV3 va enregistrar una entrevista al poeta i escriptor Xavier Benguerel, que "Inèdits" recupera íntegrament. Benguerel va néixer el 1905 al Poblenou de Barcelona, un barri al qual va dedicar bona part de la seva obra literària. Com altres joves promeses de la seva generació, va patir l'exili. A Xile, va crear el seu propi negoci, uns laboratoris farmacèutics que li van p...
JOSEP PALAU I FABRE "Inèdits" ha pogut reunit, íntegrament, tres trobades que TV3 va poder tenir, al llarg dels anys, amb el poeta i crític d'art Josep Palau i Fabre. Dues van tenir lloc els anys 1984 i 1991, al domicili familiar de l'Eixample, on Palau va escriure la majoria dels seus poemes, alguns dels quals va llegir davant les càmeres. La tercera es va fer el 1999 a la sala Montcada, on s'ex...